Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

În SUA vibrațiile suprafeței drumului vor fi transformate în energie electrică

22 apr. 2017,, 22:00   Externe
2071 0

Pe două secțiuni de drum în statul California va fi testat un sistem care transformă vibrațiile provocate de vehiculele care trec pe autostradă în energie electrică.

Valoarea proiectului este estimată la 2,3 milioane de dolari.

Sistemul se bazează pe cristale piezoelectrice care generează o cantitate mică de energie electrică, atunci cînd sînt comprimate. Ele sînt adesea folosite în echipamente audio pentru convertirea sunetelor în semnale electrice și invers, dar dacă va fi adunat un număr mare de aceste cristale împreună, acestea ar putea produce suficientă energie pentru iluminatul stradal, senzori și alte echipamente utile, scrie IEEE Spectrum.

În cadrul experimentului, generatoarele piezoelectrice cu secțiunea de 2 cm vor fi instalate pe două tronsoane ale drumului. Primul proiect va fi implementat pe o porțiune de 60 de metri, în apropiere de campusul Universității din California de la Merced, iar al doilea - în orașul San Jose. Compania Pyro-E, responsabilă pentru realizarea celui de al doilea proiect, intenționează să utilizeze energia generată pentru a aproviziona cu energie electrică 5 mii de gospodării locale.

O altă modalitate de a genera energie electrică, folosind drumurile publice, a fost inventată de Compania Wattway – aceasta sugerează acoperirea completă a drumurilor cu panouri solare. Startup-ul deja a construit prima secțiune a unui astfel de drum în statul Georgia - se presupune că aceasta va produce circa 7000 kWh pe an.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?