Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Regiunea cu cel mai gros strat de zăpadă: a ajuns la 57 cm

21 apr. 2017,, 14:16   Societate
2693 0

Cele mai multe precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare au căzut noaptea trecută în raioanele din centrul și sudul țării.

Stratul de zăpadă măsoară între 5 și 57 de centimetri, fiind cel mai generos la Chișinău.

Solicitată de IPN, Natalia Golub, sinoptician în cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, a spus că în nord, la Briceni și Camenca, zăpada nu a ajuns, iar la Soroca stratul depus măsoară 5 centimetri. În regiunea de centru sunt 42-57 de centimetri de zăpadă, iar la sud între 23 și 40 de centimetri.

Datele reflectă doar situația la cele 18 stații meteo existente pe teritoriul țării. Nu se exclude că izolat pot fi înregistrate valori și mai mari, mai ales unde s-au format troiene.

Pentru mâine, 22 aprilie, sunt prognozate precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. Vremea se va încălzi la sfârșitul săptămânii următoare, când temperaturile vor oscila în jurul valorii de 20 de grade Celsius.

Codul portocaliu de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare este valabil până la noapte. Codul galben pentru înghețuri rămâne valabil până pe data de 24 aprilie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?