Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Un portavion american trimis în Coreea de Nord a navigat zile întregi în direcția greșită

21 apr. 2017,, 04:00   Externe
3228 1

Pe fondul tensiunilor dintre SUA și Coreea de Nord, unitatea militară US Pacific Command a anunțat pe 8 aprilie că portavionul USS Carl Vinson și grupul lui aeronaval navighează spre nord, către vestul Pacificului, după ce a plecat din Singapore în aceeași zi.

În momentul în care navele se deplasau spre Peninsula Coreeană, un oficial american a declarat pentru Reuters că această mișcare reprezintă o desfășurare de forțe îndreptată împotriva regimului lui Kim Jong Un.

Acum două săptămâni, când oficialii americani au anunțat că un portavion american se îndrepta către apele teritoriale ale Coreei de Nord, se pare că acesta mergea în direcția opusă, conform unor rapoarte ale publicațiilor New York Times și Defense News.

Consilierul de Securitate Națională, generalul-locotenent H.R. McMaster, a declarat a doua zi pentru Fox News, că grupul aeronaval era redirecționat din Singapore spre Peninsula Coreeană pentru o derulare „prudentă“ de forță, citează Huffington Post.

În data de 12 aprilie, la cîteva zile după ce s-a anunțat noul curs al flotei portavionului USS Carl Vinson, președintele Donald Trump a declarat pentru Fox News, cu privire la avertismentul transmis Coreei de Nord:

„Noi trimitem o escadră foarte puternică. Avem submarine foarte puternice, mult mai puternice decît portavionul. Avem cei mai buni militari de pe Pământ. Și vă spun: face un lucru greșit“, a adăugat Trump, referindu-se la Kim Jong-un.

Însă Defense News a subliniat marți că fotografiile publicate de US Navy arată că sîmbăta trecută, portavionul trecea prin strâmtoarea Sunda din Indonezia, la aproximativ 3.500 de mile de Peninsula Coreeană.

De fapt, grupul aeronaval se îndepărta de Coreea de Nord, atunci cînd oficialii americani au spus că se deplasează spre peninsulă, a relatat marți New York Times.

USS Carl Vinson și-a schimbat direcția de atunci, dar se așteaptă să sosească mult mai târziu la destinație, decît au sugerat rapoartele inițiale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?