X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Ștefăniță: Cimitirul Central este un muzeu în aer liber (VIDEO)

24 apr. 2017,, 12:30   Capitala
2096 0

Î.M. „Combinatul Servicii Funerare”, cu ceva timp în urmă, a anunțat că, din cauza lipsei de spațiu, se va merge pe soluția de reutilizare a mormintelor.

Iar rudele de gradul întîi a răposaților trebuie să se adreseze la administrația cimitirului pentru a autoriza și păstra mormintele acestora.

Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova monitorizează situația din cimitire și nu va permite reutilizarea mormintelor în care sînt înhumate personalități istorice, relatează NOI.md.

Directorul Agenției, Ion Ștefăniță, într-un interviu acordat portalului nostru a declarat că „Cimitirul Central, de pe strada Armenească, este o arhivă în aer liber, el trebuie declarat ca fiind un muzeu în aer liber și, evident, nu pot fi tolerate aceste ilegalități – de a demonta stelele funerare vechi”.

Potrivit lui Ștefăniță, „sînt personalități care au contribuit la dezvoltarea economică, culturală a țării, a orașului și nu trebuie admisă vandalizarea lor”. „Orice acțiune, orice intervenție care se face în Cimitirul Central cade sub incidența articolului 222 din Codul penal”, a subliniat sursa citată.

Tot el a menționat că „Agenția monitorizează tot ce se întîmplă în zonele protejate și, în mod special, în Cimitirul Central”. Reprezentanții Agenției și administrația Cimitirului au avut mai multe întrevederi, în cadrul cărora cei din urmă au fost avertizați să nu comită ilegalități.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?