Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

De ce bunuri a fost lipsit Platon (DOC)

20 apr. 2017,, 14:17   Societate
10553 7

Omul de afaceri Veaceslav Platon urmează să achite statului un prejudiciu în valoare de 869 de milioane de lei, din contul bunurilor pe care le deține, informează NOI.md.

Pe lîngă condamnarea la 18 ani de închisoare, magistrații Judecătoriei Chișinău au dispus înstrăinarea unor acțiuni și bunuri imobile deținute de omul de afaceri, în vederea recuperării prejudiciului.

Astfel, instanța a decis a se încasa în beneficiul statului mijloace financiare din valoare de 64% din acțiunile deținute la „Moldindconbank”; mijloace financiare din valoarea a două apartamente situate pe bulevardul Decebal; din contul acțiunilor și bunurilor imobile pe care le deține la Compania de Asigurări „Alliance Insurance Group”, dar și la Compania de Brokeraj „Asito-Broker” S.A; mijloace în valoarea a 83% din bunurile companiei de asigurări „ASITO” SA. Circa 3,6 milioane de lei urmează a fi confiscați de pe contul companiei „Moldasig”.

Totodată, Veaceslav Platon urmează să achite Procuraturii Generale suma de 85.810 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, și circa 217 mii de lei Centrului Național Anticorupție, de asemenea cu titlul de cheltuieli de judecată.

Lista completă a bunurilor deținute de Veaceslav Platon ce urmează a fi înstrăinate și încasate în beneficiul statului urmează a fi făcută publică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?