Platon, condamnat la ani grei de închisoare

Platon, condamnat la ani grei de închisoare

Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare în penitenciar de tip închis, comunică Noi.md.

Sentința a fost pronunțată astăzi de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, și poate fi atacată în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău. 

Procurorii au cerut 23 de ani de închisoare pentru controversatul om de afaceri, învinuit de implicare în escrocheriile de la Banca de Economii. Anterior, avocații lui Platon au depus un recurs de reluare a anchetei, însă acesta a fost respins de instanță. 

Amintim că Veaceslav Platon a fost reținut la sfîrșitul lunii iulie anul trecut, la Kiev, și extrădat autorităților moldovenești. Platon a fost găsit vinovat de escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt care a prejudiciat Banca de Economii cu peste 800 de milioane de lei. Procurorii mai spun că banii obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite au fost transferaţi pe conturile mai multor companii off-shore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior, o parte din ei a fost utilizată pentru stingerea unor credite în băncile din Republica Moldova. Omul de afaceri s-a declarat nevinovat, insistînd că dosarul intentat pe numele său este unul politic.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu7 comentari

РМ 20 apr. 20:20

Бизнесмен не признает свою вину и настаивает на том, что дело против него является политическим....

=== политическое вряд ли это дело, а вот ЗАКАЗНОЕ - точно , - "шестой миллионер" в Молдове - кому это может понтравиться ..а вот активы таких миллионеров понравились кому-то очень - поэтому таких и прячут по тюрьмам ...как и того же Филата, который для кого-то делал миллиарды, а сам попался "на мякине"!
Только сколько тайну не прячь хоть за десятью замками - владельцы и платоновских миллионов все равно засветятся...хотя владельцы ВЕМовского имущества почему-то и прошли "тайной строкой" - то, что среди них были и еврокомиссарские корни - даже не стоит сомневаться - иначе не было бы этого "секретного меморандума с молчанием"!

ион 20 apr. 18:39

А что Шорик-посдавал всех, а сам в шоколаде?

Cornel 20 apr. 15:45

Pe lîngă spălările de miliarde acesta este figurant al unor dosare penale de rezonanță maximă printre care cel al omorului omului de afaceri Lapteacru Vasile în 1999. Oare s-a așteptat la alt ceva ?

Danu 20 apr. 14:20

Da poate si lui Filat ii vor mai adauga ceva, cum vor fi ei unul fara altul. Chiar imi fac griji.

miroslav 20 apr. 13:58

pe bune merite si-a luat-o... lasa acuma sa-i povesteasca lui Filat cat de tare iubeste Moldova in cat mai nu ne-a distrus complet economia!

Ion 20 apr. 13:46

Daca el pentru 800 a primit 18 atunci restul de pina la 1 mlrd $ oare tot vor primi proportional. Nu cred ca va fi asa si prin urmare in spate la acestea este cineva care ii sacrifica

Eduard 20 apr. 13:32

pe viata inkis trebuie shi luate toate bunurile kare lea furat date la stat inklusiv de luat totul shi de la kumetri rude...jos hotii...

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load