X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Liderul sindical din educație: Puterea i-a forțat pe greviști

20 apr. 2017,, 13:15   Societate
3011 1

Liderul Federației Sindicale a Educației şi Științei spune că profesorii mai întîi și-au amînat greva generală, de pe 28 aprilie pe 5 mai, ca într-un final să renunțe la ea.

Contactat de IPN, Dumitru Ivanov a invocat „multiplele presiuni exercitate de către reprezentanții puterii asupra colectivelor pedagogice”.

„Nu va fi deloc grevă, fiindcă puterea şi-a pus în funcție toată mașinăria şi forțat i-a convins pe greviști”, a spus Dumitru Ivanov.

Solicitată de IPN, Nadejda Lavric, vicepreședintele Federației Sindicale a Educației şi Științei a declarat că pe 28 aprilie va avea loc plenara sindicatului. Dacă mai mult de jumătate dintre membrii de sindicat vor decide intrarea în grevă, pe 5 mai nu se vor desfășura ore în instituțiile de învățămînt. „Acum au loc adunări sindicale în organizațiile primare, scoli, grădinițe cu referire la acest subiect. Totalurile vor fi făcute pe 28 aprilie”, a spus Nadejda Lavric.

Profesorii urmau să intre în grevă pe 28 aprilie, nemulțumiți de faptul că nu au obținut de la autorități creșterea salarială pe care au cerut-o. Guvernul a propus o majorare de 5% a lefurilor în sistemul de educație, de la 1 septembrie anul curent. Profesorii au revendicat însă lefuri mai mari cu 50%, apoi au căzut de acord și cu o majorare de 30% de la 1 ianuarie anul curent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?