Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Jurnalistul care l-a numit pe Putin „criminal”, concediat cu scandal

20 apr. 2017,, 22:00   Externe
2542 2

Celebrul prezentator TV Bill O'Reilly a fost dat afară cu scandal de la Fox News.

Istoria e una veche – acesta este acuzat de hărțuire sexuală. Vreme de 10 ani compania l-a protejat și i-a acoperit viciile.

Deși nu este pentru prima oară cînd este ținta unui litigiu cu tentă sexuală, de această dată au fost prezentate suficiente probe. La 1 aprilie, ziarul The New York Times publică o investigație amplă despre Bill, care a pus punct în cariera sa. Mai bine de 20 de ani, acesta a acostat zeci de jertfe, cinci dintre care au depus plîngere împotriva lui. Este vorba de foste angajate și invitate la emisiunea lui Bill. Prețul tăcerii – 15 milioane dolari, achitați în jumătate. O parte din cheltuieli a suportat Fox News, ceilalți i-a scos jurnalistul din buzunar.

Vendi Volsh, prezentatoare radio, povestește că, în 2013, în cadrul emisiunii lui Bill O'Reilly, a fost lansată o rubrică de știri special pentru ea. “Apărea în fiecare joi, discutam despre ultimele evenimente și le comentam.

La cîteva săptămîni, după emisie, visul meu a devenit realitate. Bill m-a invitat la cină. Ne-am întîlnit la un hotel din Los-Angeles. Mi-a spus că sînt o femeie foarte frumoasă, m-a lăudat pentru ceea ce fac, a declarat că vrea să lucreze cu mine permanent și mi-a propus să discutăm condițiile în altă parte. M-am gîndit că e vorba de bar, dar el a mers în partea cu camerele. I-am spus, nu, Bill, la care el mi-a aruncat: Ai crezut că doar vom discuta?”, povestește Vendi.

O'Reilly recunoștea franc: refuzul poate dăuna carierei unei femei. După incidentul respectiv, Volsh n-a mai apărut pe ecran. Apoi, una câte una, victimele hărțuirii sexuale au deschis gura. Partenerii show-ului refuzau să colaboreze cu Bill, iar compania pierdea bani. Jurnalistul tace, nedorind să comenteze planurile sale de viitor.

Show-ul lui era cel mai popular la Fox News, adunînd cîte 4 milioane de telespectatori la fiecare ediție.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?