X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Proteste violente în Venezuela. Cel puțin trei oameni au murit

20 apr. 2017,, 12:00   Externe
1656 0

Trei oameni oameni și-au pierdut viața în timpul protestelor din Venezuela, care au degenerat în violente.

Sute de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a cere demisia președintelui Nicolas Maduro, relatează Reuters și BBC News.

Venezuela se confruntă de mai bine de un an cu o criză gravă.

Sute de mii de oameni au protestat în Caracas și alte orașe împotriva președintelui populist Nicolas Maduro. Manifestația numită “mama tuturor marșurilor” a degenerat însă în violențe, iar trei persoane și-au pierdut viața. Un adolescent a fost împușcat în capitala Caracas, o femeie a murit în orșaul San Cristobal, iar un polițist a fost ucis în apropiere de capitală.

Adolescentul ucis în Caracas, un elev în vîrstă de 18 ani, a fost împușcat mortal în timp ce ducea să joace fotbal, potrivit rudelor sale. Mai tîrziu în cursul zilei, în capitala provincială San Cristobal din apropierea frontierei cu Columbia, un focar al opoziției, studenta Paola Ramirez a fost împușcată de mai mulți bărbați pe motociclete, cînd pleca de la manifestație.

Tot miercuri, avocatul poporului Tarek Saab a postat pe Twitter un anunț potrivit căruia un sergent din Garda Națională a fost ucis de un trăgător de elită, iar un colonel a fost rănit în timpul protestelor violente din statul Miranda.

Opoziția acuză forțele de securitate și presupuse grupări paramilitare că sînt vinovate de omoruri. Totodată, la Caracas, San Cristobal, Puerto Ordaz și Punto Fijo, poliția a tras în protestatari cu gaze lacrimogene.

În paralel cu manifestațiile opoziției, susținătorii președintelui au organizat și ei marșuri. Totodată, Nicolas Maduro a susținut, în fața unei mulțimi de simpatizanți, că „extrema dreaptă coruptă și intervenționistă” a fost învinsă.

Economia Venezuelei, țară mare producătoare de petrol, este în criză de mai bine de un an, iar populația suferă de penuria de alimente și medicamente și din cauza inflației de ordinul sutelor de procente.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?