Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Scuarul Cehov: Inițiativă altruistă după vandalizare

19 apr. 2017,, 16:45   Capitala
2004 0

Cu două zile în urmă mai multe bănci din Scuarul Cehov al capitalei au fost vandalizate, de aceea a fost lansată o campanie de colectare de fonduri pentru instalarea mai multor bănci în această zonă.

„Ne propunem să colectăm 15 mii de lei pentru procurarea a 4 bănci noi pe care le vom amenaja în scuar. Să arătăm vandalilor că nu pot ei strica cât putem noi construi. Băncile stricate le vom repara singuri, fără bani suplimentari”, menționează activistul civic Victor Chironda.

banci1

Pentru a permite tuturor să contribuie la campania anti vandalizare, suma maximă a unei donații este de 10 euro (sau 200 lei). Nu este importantă suma donată, ci mesajul transmis de fiecare donator, spun inițiatorii campaniei.

Scuarul Cehov este un proiect de reamenajare și revalorificare a spațiului public din fața teatrului „A.P. Cehov” din Chișinău. În anul 2014 un grup de voluntari au inițiat o campanie de colectare de fonduri în care au adunat 15 mii de euro pentru amenajarea acestui scuar.


Din acești bani a fost procurat mobilier urban din fontă: bănci, coșuri pentru gunoi, felinare și bariere pentru protecția trotuarului. De asemenea, a fost amenajată o peluză cu sistem de irigare automat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?