Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

PCRM: Există o înţelegere între Plahotniuc şi Dodon

19 apr. 2017,, 09:49   Politică
4309 13

Partidul Comuniştilor (PCRM) consideră că există o înţelegere între Vlad Plahotniuc şi Igor Dodon, "al cărei rezultat trebuie să devină sistemul electoral mixt".

Despre aceasta se menţionează într-o declaraţie a PCRM referitor la iniţiativa şefului statului de trecere la sistemul electoral mixt.

"Dodon a încercat să-şi prezinte iniţiativa drept o alternativă la proiectul Partidului Democrat privind trecerea la sistemul electoral uninominal. Însă opinia publică, experţii, politologii, chiar şi clasa politică demult este pregătită pentru un asemenea scenariu. Comuniştii moldoveni de la bun început nu au avut nici un dubiu referitor la tîrgul dintre Plahotniuc şi Dodon şi nici la înţelegerea finală, care trebuie să devină "un compromis" în privinţa sistemului mixt", se arată în document.

Autorii consideră că "fiecare a avut rolul său în această înşelare grandioasă a cetăţenilor moldoveni".

"Lansînd momeala cu sistemul uninominal, "democraţii" i-au testat pe partenerii occidentali referitor la atitudinea faţă de viitorul compromis în formă de sistem mixt. Acum, ambasadorul american şi cei europeni, care au acceptat ideea sistemului uninominal cu o îngrijorare evidentă, pot raporta cu sufletul liniştit guvernelor lor că tentativa întreprinsă de democraţi cu introducerea sistemului uninominal a fost respinsă cu succes. Dacă vorbim mai simplu, Plahotniuc s-a prefăcut că vrea totul, ştiind că va primi jumătate. Ca la tîrg", subliniază PCRM.

Comuniştii consideră că "Igor Dodon şi-a îndeplinit rolul". În declaraţie se menţionează că "socialiştii" au refuzat să semneze Declaraţia comună a partidelor de opoziţie împotriva oricăror modificări ale sistemului electoral. Acest document a fost semnat săptămîna trecută de PCRM şi de cele mai importante partide de opoziţie, cu excepţia PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?