X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova și Ucraina realizează proiecte noi în ramura agricolă

19 apr. 2017,, 12:00   Economie
1639 0

Moldova și Ucraina sînt interesate de realizarea proiectelor noi în ramura agricolă.

Acest lucru s-a discutat în cadrul unei întrevederi susținute de viceministrul politicii agrare și alimentației al Ucrainei pentru problemele integrării europene, Olga Trofimțeva, și Ambasadorul Plenipotențiar și Extraordinar al Moldovei în Ucraina, Ruslan Bolboceanu, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Serviciului de presă al ministerului ucrainean, părțile au menționat că Moldova și Ucraina nu numai dezvoltă cu succes comerțul bilateral, ci și dispun de multe direcții care prezintă interes pentru realizarea unor proiecte mixte în ramura agricolă.

„Astăzi Moldova și Ucraina susțin un dialog politic activ la toate nivelurile. De aceea noi trebuie să ne concentrăm asupra posibilităților nevalorificate pentru realizarea proiectelor bilaterale care prezintă interes. Spre exemplu, cooperarea transfrontalieră ar putea fi un imbold bun pentru dezvoltarea turismului verde și cel rural în ambele state”, - a specificat Olga Trofimțeva.

Potrivit ei, partea ucraineană este interesată de aprofundarea cooperării cu partenerii moldoveni în astfel de direcții, precum combaterea comună a pestei porcine africane, vinificația și viticultura, în care Moldova are o experiență bună atît în producție, cît și în desfacerea produselor calitative, inclusiv pe piețele UE.

Pe lîngă aceasta, a fost calificată drept importantă definitivarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul carantinei și protecției plantelor.

La rîndul său, Ambasadorul RM în Ucraina, Ruslan Bolboceanu, a declarat că Moldova este interesată de cooperarea intensă cu Ucraina în domeniul pescuitului și în proiectele de dezvoltare a obiectelor de infrastructură, inclusiv a drumurilor.

În finalul întrevederii părțile au discutat chestiunile privind pregătirea următoarei ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru cooperarea comercial-economice, preconizată pentru toamna anului 2017, precum și căile de intensificare a dialogului între ministerele de profil ale ambelor țări.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?