Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Violența domestică din Moldova - studiu de caz la Universitatea Oxford

18 apr. 2017,, 13:45   Societate
3770 0

Violența asupra femeii este un fenomen larg răspîndit în Republica Moldova. Acest fapt a servit drept pretext pentru desfășurarea studiului de caz „Consulting and Coaching for Change (CCC)” din cadrul Universității Oxford.

La programul realizat de UN Women Moldova au participat 37 de persoane de pe toate continentele, care au fost informate despre situația violenței domestice din Moldova.

Reprezentanta UN Women Moldova, Ulziisuren Jamsran, consideră că asemenea proiecte sporesc numărul femeilor care îşi cunosc drepturile şi cer acces la serviciile de asistenţă din localităţi.

Sneziwe Damaseb, una dintre participante, venită din Africa de Sud, crede că experiența R. Moldova poate servi drept exemplu pentru combaterea violenței. „Aceste soluții pot fi identificate și folosite pentru beneficiul întregii organizații sau al societății”, menționează Damaeb.

Lars Thuesen, membru al facultății, care a participat la elaborarea studiului de caz împreună cu echipa UN Women Moldova, susține că majoritatea participanților au fost impresionți de modul în care s-a pregătit studiul. „Mulți dintre participanți au simțit și o legătură personală față de subiectul eliminării violenței”, a adăugat Thuesen.

Amintim că, începînd cu anul 2016, UN Women a promovat soluţiile care vin chiar de la supravieţuitoarele violenţei domestice, încurajându-le să le împărtăşească şi cu alte femei care trec prin abuz. Astfel, doar într-un an, 44 de femei au depăşit violenţa. Acestea au vizitat peste 20 de localităţi din ţară şi au vorbit cu peste 1000 de femei despre cum pot face primul pas spre o viață fără violență. Cu toate acestea, dinamica adresărilor la poliție cu privire la violența în familie este în continuă creștere.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?