Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În Argentina au descoperit ouă de dinozaur

17 apr. 2017,, 00:04   Ştiinţă şi IT
3611 0

Ouă de dinozaur cu embrion înăuntru, care datează de acum 70 de milioane de ani, au fost descoperite de arheologii din Argentina.

Descoperirea este una colosală și a stârnit numeroase valuri de entuziasm printre arheologi și paleontologi. Ouăle de dinozaur, cu embrioni înăuntru, au fost descoperite la circa 160 de kilometri de orașul argentinian Neuquen.

Descoperirea a fost realizată de către un păstor local cu câțiva ani în urmă, dar din motive necunoscute nu a fost făcută publică. Cu toate acestea, o echipă de specialiști s-a deplasat la fața locului și a analizat ouăle. De menționat este faptul că ele nu au fost extrase din sedimentele în care se află.

Locul unde au fost descoperite se numește Auca Mahuevo, iar specialiștii susțin că aici a fost un cuib imens al dinozaurilor, în urmă cu 70 de milioane de ani. Aceste ouă nu au fost niciodată clocite și din acest motiv au rămas intacte.


Arheologii susțin că acea zonă a fost o mlaștină, iar în urmă cu 60 de milioane de ani, un vulcan din zonă a erupt și astfel ouăle au fost astupate și s-au păstrat atât de bine după foarte mulți ani.

Oficialii argentiniei au interzis extragerea ouălor de dinozaur din sedimente și doresc ca în acea zonă să creeze un parc paleontologic, în care generațiile următoare vor putea să vadă pe viu cum arătau ouăle de dinozaur.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?