Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ghilețchi, contrazis de Candu

14 apr. 2017,, 15:34   Politică
4058 5

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, îl contrazice pe liderul Grupului Popular European, Valeriu Ghilețchi, care a declarat că GPE nu va susține introducerea votului uninominal.

Potrivit lui Candu, în Legislativ, sînt mai mulți deputați din cadrul grupului parlamentar care ar susține acest proiect.

„Nu voi deschide paranteze, dar voi menține același mesaj, că sunt mai mult de 50 de voturi pentru a schimba sistemul. Cunosc opinia unor deputați din acest grup care susțin votul uninominal. Cunosc opinia personală a domnului Ghilețchi care este împotriva schimbării sistemului. Știm că nu este o decizie consolidată a acestui grup. Bineînțeles, urmează să discutăm în cadrul majorității parlamentare acest subiect pentru a găsi o largă susținere a acestui proiect de lege”, a declarat Candu în urma dezbaterilor publice cu privire modificarea sistemului electoral.

Totodată, Candu susține că PDM, îți dorește ca proiectul să fie susținut de opoziția parlamentară iar partidul va veni cu argumentele necesare pentru a-i convinge că este nevoie de o schimbare.

“Colegii din PSRM au în doctrina lor au mesajul de schimbare a sistemului prin introducerea sistemului mixt. Noi totuși susținem ideea sistemului uninominal și am vrea să venim cu argumentele clare ca să-i convingem nu doar pe colegii din opoziția socialistă, dar și opoziția comunistă, de exemplu”, a menționat el.

Amintim că Valeriu Ghilețchi a declarat azi că Grupul parlamentar Popular European nu va susține introducerea votului uninominal pentru alegerile parlamentare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?