X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Trei reținuți în dosarul Primăriei: Ce funcții dețin

14 apr. 2017,, 13:31   Societate
2533 1

Centrul Național Anticorupție anunță despre reținerea a trei persoane în dosarul deposedării ilegale a Primăriei de 20 de terenuri, relatează NOI.md



Este vorba despre un executor judecătoresc, un şef al Asociaţiei „Cuvîntul de Onoare” şi reprezentantul unor agenţi economic.

În fapt, executorul judecătoresc este suspectat că ar fi mimat o licitaţie funciară, în cadrul căreia ar fi fost expuse la vînzare 20 de terenuri din capitală. Acesta ar fi falsificat un proces-verbal privind rezultatele licitaţiei, care de fapt nici nu a avut loc, prin care i-a desemnat cîştigători pe 3 agenţi economici - în realitate complicii săi.

Ulterior, în baza acestui proces-verbal, a fost pusă în aplicare o schemă frauduloasă cu scopul de a intra în posesia acestor bunuri.

Astfel, în urma unor hotărîri de judecată, 20 de terenuri au fost înregistrate în Registrul bunurilor imobile ale OCT Chişinău, iar membrii grupului, din care făceau parte cei trei, au devenit beneficiarii reali ai bunurilor Primăriei.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă pedepse cu închisoare pe un termen de pînă la 10 ani. În prezent, acţiunile continuă, iar cele trei persoane se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

Cauza penală se află în gestiunea Procuraturii Anticorupţie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?