Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

În raport cu Șor se face o justiție selectivă – analist

14 apr. 2017,, 12:51   Politică
5453 7

După ce ultimul raport „Kroll” a constatat implicarea evidentă a "Grupului Șor" în frauda bancară, omul de afaceri a anunțat că va acționa în judecată compania americană, notează Noi.md.

Solicitat de Noi.md să comenteze aceste declarații, analistul politic Alexei Tulbure a remarcat că Ilan Șor urmează cu prisosință o strategie de victimizare.

„Șor poate da în judecată pe cine dorește. Problema este alta - în privința lui Șor se aplică o atitudine deosebită a organelor noastre de drept, se face ceea ce numim noi justiție selectivă. Acest om controla trei bănci, deținea diferite poziții în trei bănci prin intermediul cărora a fost scos un miliard de euro din rezervele valutare ale Republicii Moldova, dar pînă la asta, din aceste trei bănci prin credite neperformante au fost scoase miliarde de lei. Acum acest om este în arest preventiv la domiciliu, dar continuă să-și exercite funcția de primar al orașului.

Vedem cum organele coercitive ale statului arestează și îi plasează în pușcărie pe oameni a căror vină nu este dovedită, dar în baza unor argumentele foarte dubioase, cum ar fi primarul de Basarabeasca, Valentin Cimpoieș, alesul local Felix Grincu. Aceștia nu sînt plasați în arest la domiciliu, dar deodată aruncați în custodia statului, în pușcărie, spre deosebire de Șor care se bucură de o atitudine iertătoare”, a explicat Tulbure.

Faptul că organele de drept, inclusiv Procuratura, nu intervin așa cum s-ar cuveni în acest caz este condamnabil, susține analistul politic.

„Șor poate să se zbată cît vrea în «paroxismul nevinovăției», dar autoritățile trebuie să reacționeze. Aș avea un sfat pentru Șor, el a venit cu un autodenunț în cazul lui Filat, unde s-a vorbit despre niște sume fantastice de mită. etc. El nu are decît să se autodenunțe și în cazul acestor infracțiuni în care este cercetat de compania Kroll. Dacă el nu este implicat cum declară, să facă un simplu denunț. Dacă știe cine sînt beneficiarii finali, să meargă să depună mărturii la procuratură”, a adăugat Tulbure.
Menționăm că cea de-a patra notă informativă a companiei ”Kroll” transmisă Băncii Naționale demonstrează implicarea în frauda bancară a unui grup mare de companii din Moldova, care au acționat concertat și care aveau legătură cu ”Grupul Șor”. Potivit informației, cel puțin 75 de companii au format acest grup coordonat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?