Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Candu, despre tentativa de omor a lui Plahotniuc

13 apr. 2017,, 10:58   Politică
7068 18

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, i-a criticat pe cei care fac glume pe seama tentativei de asasinare a liderului PD, Vlad Plahotniuc.

Candu a declarat că acest caz e investigat nu doar de moldoveni și ucraineni, sugerînd că sînt implicate și alte state în investigație. Declarația a fost făcută la emisiunea „Fabrika” la Publika TV.

„E o chestiune sensibilă. Poți să spui că e o făcătură, dar nu și cînd sînt implicate instituții din mai multe state, lucrurile sînt evidente. Eu deschid parantezele și vă spun că e vorba de mai multe state. Acei care speculează şi nu cunosc, mai bine să tacă. Orice atentat este de neadmis în RM. Nu contează că ţinta e Plahotniuc sau Candu. Fiecare trebuie să răpundă pentru glumiţele făcute. Astfel de acte trebuie condamnate și oprite din fașă de toate instituțiile implicate. Unii se dau mari și tari pe rețelele de socializare și scriu glumițe, dar vine timpul și se află realitatea”, a declarat Candu.

Amintim că mai devreme, ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, spunea că persoanele care au comandat asasinarea liderului PDM, Vlad Plahotniuc, sînt nume sonore din Republica Moldova.

Pe data de 7 aprilie, Ministerul de Interne din Ucraina a declarat că a reușit să prevină omorul la comandă a politicianului și omului de afaceri din Republica Moldova, Vlad Plahotniuc. Ulterior autoritățile de la Chișinău au venit cu detalii precizînd că omorul a fost comandat de două persoane, una dintre care se află la Moscova, iar infractorii ar fi urmat să fie plătiți pentru fapta comisă cu 200.000 de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?