Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

PSRM: 67% din banii la parcările cu plată vor ajunge în off-shore

13 apr. 2017,, 09:15   Politică
2637 2

Aproape 2/3 din banii pe care locuitorii Chişinăului îi vor achita pentru folosirea parcărilor cu plată vor ajunge la firmele din off-shore, consideră consilierul Partidului Socialiştilor în Consiliul Municipal Chişinău, Gaic Vartanean.

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, el a spus că, "conform informaţiilor oferite de şeful Direcţiei transport, Igor Gamreţchi, banii vor fi distribuiţi în felul următor: din suma de 15 lei pentru o oră de parcare, 5-7 lei vor constitui veniturile companiei ce gestionează parcările - "EME Parkleitsystem", 6 lei vor constitui cheltuielile ei şi numai 1,5 lei vor ajunge în bugetul municipal. Totodată, "EME Parkleitsystem" va răspunde numai de gestionarea formală a parcărilor - instalarea semnelor de parcare, asigurarea sistemului mobil de plată. Iar plata pentru serviciile curente va fi efectuată din banii bugetului municipal".

Consilierul Serghei Odinţov a menţionat că "Parkleitsystem" este o companie a holdingului ungar EME.

"La companie sînt angajaţi doar două persoane, iar pe adresa juridică se află o altă firmă. EME controlează 97% din parcările din Ungaria. Dar în anul 2011, acolo a fost adoptată o lege privind introducerea sistemului naţional de plată, inclusiv pentru businessul cu parcările. De la 1 iulie 2014, toţi administratorii privaţi trebuie să se subordoneze operatorului naţional unic pentru parcări. EME a atacat guvernul maghiar în judecată, însă fără succes. Şi urma EME se pierde din 2014", a spus el.

Precizăm: Primăria Chişinău a semnat un contract de parteneriat cu "EME Parkleitsystem" pe 3 decembrie 2015. Contractul prevede că partenerul privat va amenaja în oraş parcări cu plată, le va gestiona şi va obţine profit pe parcursul a 25 de ani, achitînd în bugetul orăşenesc 10% din venituri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?