Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Alte opt companii au fost selectate pentru finanţare

12 apr. 2017,, 17:00   Economie
2219 0

Unitatea de Implementare a Proiectului Băncii Mondiale Ameliorarea Competitivităţii (PAC II) a aprobat alte opt dosare pentru finanţare.

Surse din cadrul Unităţii au relatat pentru INFOTAG că printre noii beneficiari se numără două companii vinicole: "Sălcuţa" şi "Crama Domnească". Cu susţinerea PAC Granturi, prima întreprindere va implementa Standardul internaţional ISO 22000:2005 şi va moderniza procesul de îmbuteliere, pentru a cuceri noi pieţe de desfacere.

Compania "Crama Domnească" va pune pe masa consumatorilor din Germania, Austria şi Letonia vinurile cu marca "Equinox". Cu susţinerea PAC II, întreprinderea va contracta experţi care vor efectua studii de piaţa, va elabora etichete şi ambalaje noi si va iniţia o campanie de promovare a vinurilor moldoveneşti pe piaţa europeană.

Companiile "Pro Organic Fruct", "Agroparc Management" vor ieşi pe piaţa europeană cu fructe proaspete, iar "Rikardel" va oferi legume şi fructe congelate după tehnologia şoc. Companiile vor beneficia de servicii de consultanţă pentru modernizarea procesului de producere, precum şi de servicii pentru crearea paginilor web şi a logo-urilor.

Compania "Ilistur" îşi va îmbunătăţi procesul de prestare a serviciilor, a managementului şi a produselor oferite de companie, astfel încît să atragă mai mulţi turişti de peste hotare pentru vizitarea obiectivelor culturale şi istorice din Moldova. Iar compania "MOLINART Grup", care produce o gamă largă de obiecte din oţel inoxidabil, intenţionează să se extindă prin creşterea exportului de servicii atît în Europa, cît şi în spaţiul CSI.

Pînă în prezent, Unitatea de Implementare a Proiectului Ameliorarea Competitivităţii a aprobat 80 de dosare, alte 10 sînt în examinare. Suma granturilor aprobate este de aproximativ 13,5 mil. de lei.

INFOTAG precizează: Componenta de Granturi a Proiectului Ameliorarea Competitivităţii are un buget de $3 mil. Întreprinderile mici şi mijlocii din Moldova pot beneficia de granturi pentru servicii de consultanţă de îmbunătăţire a competitivităţii şi accesarea noilor pieţe de desfacere. Din bugetul total al proiectului, prin PAC II urmează a fi acordate finanţări nerambursabile pentru acoperirea a 50% din costul serviciilor de consultanţă, dar nu mai mult de 200 de mii de lei per beneficiar. PAC II este implementat în perioada 2015-2019 şi are un buget total de $45 mil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?