Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Peste 1000 de voluntari au sădit oxigen în Chișinău

12 apr. 2017,, 16:00   Capitala
2091 1

Sute de voluntari dornici de a face o faptă bună s-au adunat și au sădit peste 5000 de puieți în capitală.

Acțiunea cu genericul ,,Sădim Oxigen” s-a desfășurat simultan în cele 5 sectoare ale Chișinăului și are drept scop principal responsabilizarea societății față de mediu.

Organizatorii evenimentului spun că prin intermediul acestui proiect și-au propus să contribuie la înverzirea Chișinăului prin implicarea elevilor, instituțiilor publice și a altor actori comunitari. Ei au asigurat voluntarii cu puieți, unelte de lucru, apă potabilă, chipiuri și mănuși, dar și alte obiecte necesare.

Participanții la eveniment se simt mîndri că au contribuit la înverzirea orașului. ,, Practic în fiecare zi ne aflăm aici în parc și, alergînd sau mergînd la o plimbare, vom observa copacul pe care l-am plantat. Vrem să arătăm că nouă ne pasă de mediul în care trăim.”, a spus Vlad Andronache, voluntar.

Acțiunea ,,Sădim Oxigen” a avut loc în următoarele locații: sectorul Centru – parcul ,,Valea Morilor”, sectorul Botanica – parcul ,,Valea Trandafirilor”, sectorul Ciocana – pădurea Rîșcani, sectorul Buiucani – parcul ,,La Izvor”, sectorul Rîșcani – strada Florilor.

Menționăm că acțiuna a fost organizată de Asociația de Voluntariat Internațional din Moldova, cu suportul companiei Kaufland.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?