X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Locuri interesante în capitală ce merită a fi vizitate de turiști (VIDEO)

12 apr. 2017,, 14:00   Capitala
2902 1

De cele mai multe ori, un ghid bun pentru turiști se dovedește a fi o persoană care locuiește în satul sau orașul care se dorește a fi vizitat.

Cînd vine vorba de Chișinău se pare că locuitorii acestuia fie nu-l cunosc atît de bine cum s-ar dori, fie nu-l găsesc destul de interesant pentru un turist, notează NOI.md.

Cel puțin, aceasta arată un sondaj efectuat de către reprezentanții companiei „iData” în perioada 8-10 aprilie, pe un eșantion de 229 persoane, cu o vîrstă mai mare de 18 ani.

Potrivit datelor colectate, atunci cînd vine vorba de a recomanda o anume locație din capitală pentru a fi vizitată de turiști, 21,8% din respondenți optează pentru parcuri. Pe locul doi în topul locațiilor se numără bisericile, urmate de teatre, centre comerciale, restaurante, monumente, stadioane și clădiri istorice.

Cel mai recomandat parc pentru turiști se dovedește a fi Grădina publică „Ștefan cel Mare și Sfînt”, urmat de parcul „Valea Morilor”, „Dendrariu” și „Afgan”.

La capitolul muzee, locuitorii Chișinăului recomandă în primul rînd să fie vizitat Muzeul Național de Istorie, apoi Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală, după care Muzeul Național de Artă. 34,9% din respondenți nu au știut sau nu au recomandat nici un muzeu.

Cînd vorbim de teatre, locuitorii capitalei sînt de părerea că merită a fi vizitate Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, apoi Teatrul „A.P. Cehov”, iar pe final Teatrul „Eugene Ionesco”. 40,6% din respondenți nu au avut un răspuns la această categorie.

Monumentele ar prezenta și ele un interes pentru turiștii străini, iar cel mai recomandat ar fi Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt, urmat de Memorialul „Eternitate”, apoi de Memorialul „Afgan”. 49,3% nu au știut sau nu au vrut să recomande nici un monument.

Catedrala „Nașterea Domnului” se numără printre cele mai recomandate lăcașe de cult pentru a fi vizitate de turiști. Următorul lăcaș care, după părerea chișinăuienilor, ar fi interesant de vizitat este Catedrala episcopală „Sf. Teodor Tiron”, apoi Biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului” și Biserica „Sfîntul Dumitru”. 43,2 nu au avut nici un răspuns la această categorie.

Cel mai interesant stadion se dovedește a fi „Zimbru”, urmat de „Dinamo” și cel „Republican”.

După părerea locuitorilor capitalei, merită a fi văzute și vizitate la fel, clădirea Primăriei, a Parlamentului și Sala cu Orgă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?