Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Scuze pentru incidentul din avionul United Airlines

13 apr. 2017,, 01:30   Externe
2182 1

Oscar Munoz, directorul executiv al United Airlines, şi-a cerut scuze pentru incidentul „îngrozitor” din avionul companiei în care un pasager a fost dat afară cu forţa înainte de decolare, informează BBC.

Oscar Munoz a spus că „continuă să fie profund deranjat” de incidentul care a fost surprins pe un video devenit viral pe Twitter. De asemenea, acesta a declarat că compania United Airlines va „repara ceea ce s-a întîmplat astfel încît cazuri similare să nu mai aibă loc vreodată.”

Familia pasagerului, David Dao, a remis un comunicat în care şi-a exprimat recunoştinţa pentru susţinerea impresionantă din partea oamenilor. David Dao se recuperează la Spitalul din Chicago după ce a fost tratat în urma rănilor survenite în timpul accidentului.

Imaginile luate în interiorul aeronavei arată un bărbat care este tras din scaunul său şi tîrît în timp ce ţipă pe coridorul dintre scaune. Sîngele şiroieşte pe chipul acestuia.

Toate zboruril de la Chicago la Louisville, Kentucky, de duminică seară fuseseră vîndute complet, a declarat purtătorul de cuvînt al companiei United Airlines, Jonathan Guerin, pentru ziarul USA Today. Membrii echipajului au vrut ca patru pasageri să părăsească zborul pentru a face loc altor patru membri ai echipajului care trebuiau să fie în Louisville ziua următoare.

United descrisese anterior zborul respectiv drept „suprarezervat”.

Dacă trei pasageri au fost de acord să părăsească cursa, Dr Dao a declarat că lucra la spital şi trebuia să îşi vadă urgent pacienţii a doua zi, potrivit mesajului postat pe Twitter de un martor.

Un video în care Dr Dao apare confuz şi cu sîngele siroindu-i în jurul gurii, spunînd „omorîţi-mă”, a devenit viral pe internet. Anterior, Oscar Munoz, directorul executiv al United Airlines, a apărat comportamentul angajaţilor companiei aeriene spuînd că pasagerul a fost „necooperant şi perturbator”. Potrivit acestuia, angajaţii nu au avut altă opţiune decît de a suna la ofiţerii de securitate ai Oficiului Aviaţiei din Chicago pentru a-i ajuta la îndepărtarea clientului, a mai spus Munoz.

Munoz a primit multe critici în mediul online iar incidentul a ajuns chiar în atenţia secretarului de presă de la Casa Albă, Sean Spicer, care l-a denumit „îngrijorător”.

Familia Doctorului Dao a declarat în numele său că doreşte „să transmită lumii că sînt extrem de recunoscători pentru revărsarea de rugăciuni, grijile şi sprijin care l-au primit”. De asemenea, familia medicului a mai menţionat că este îngrijorată doar de starea medicului.

Departamentul de Transport din SUA a demarat o anchetă în privinţa stabilirii dacă compania United a respectat regulile privitoare la suprarezervarea locurilor.

Presa din SUA a mai spus că David Dao este medic american de origine vietnameză, activînd în oraşul Elizabethtown, statul Kentucky.

Datorită incidentului, valoarea pe bursa de pe Wall Street a companiei United Continental Holdings a scăzut cu peste 4%, adică aproape un miliard de dolari, însă preţul acţiunilor şi-a revenit ulterior, scăzînd doar cu 1% cînd s-a închis piaţa.

Pe de altă parte, o serie de informaţii controversate au apărut în presă legate de medicul David Dao. Conform Daily Mail, care citează o serie de documente privitoare la trecutul medical al lui Dao, acesta ar fi comis ilegalităţi comercializînd reţete de medicamente în schimbul serviciilor sexuale cu un pacient gay tînăr. Însăşi soţia sa, Teresa - medic la rîndul ei - l-a raportat pe Dao autorităţilor sanitare.

De asemenea, Dr Dao ar avea probleme şi în privinţa gestionării furiei şi a controlului, potrivit medicilor psihiatri.

Tată a cinci copii, Dao, medic specializat în tulburări pulmonare, în vîrstă de 69 de ani, a fost condamnat pentru infracţiuni în trecut - deşi nu a făcut închisoare, pedapsa fiind de închisoare cu suspendare - întrucît i-a prescris unui bărbat medicamente în schimbul serviciilor sexule.

Dao a negat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu respectivul pacient deşi acesta fusese surprins de o cameră de luat vederi, doar în cămaşă alături de Brian Case, amantul său, în vîrstă de 26 de ani.

Case a declarat că Dao l-ar fi făcut dependent de narcotice prescrise, inclusiv Oxycontin, ca să se întoarcă la el pentru sex.

Medicii psihiatri au descoperit că Dao era incapabil de a se controla, şi şi-a recăpătat şicenţa de medic doar după ce a acceptat să fie testat pentru consumul de droguri şi cu poligraful.

Viaţa sexuală secretă şi consumul de droguri al lui Dao au fost puse în lumină în iulie 2003 cînd poliţia a alertat Colegiul Medicilor din Kentucky pe baza mai multor acuzaţii care îl vizau pe medic. Licenţa de medic i-a fost restituită parţial în 2015, Dao avînd anumite restricţii.

Doctorul a declarat pentru WLKY după incident că totul corpul său suferă din pricina rănilor cauzate în urma incidentului de la zborul UA3411 din Chicago către Louisville. Dao nu a dat încă în judecată compania aeriană, însă dacă va face acest lucru este posibil ca documentele privitoare la faptele sale să fie utilizate de către United în încercarea se se apăra.

Însă o acţionare în instanţă ar intensifica criticile privind modul în care United Airlines s-a comportat faţă de Dr Dao, utilizatorii reţelelor sociale declarînd că trecutul mediului nu justifică tratamentul brutal suferit de acesta la bordul avionului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?