X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cine sînt persoanele care au vrut să-l omoare pe Plahotniuc (FOTO)

10 apr. 2017,, 16:06   Societate
18433 13

Toate cele 8 persoane reținute pentru că ar fi încercat să-l asasineze pe președintele PD, Vlad Plahotniuc au primit mandat de arest pentru 30 de zile. Astfel magistrații au acceptat în totalitate demersul procurorilor.

Cei 8 bărbați reținuți sînt:

1. Șevcenco Dumitru Nicolaevici

2. Șevcenco Igor Nicolaevici

3. Chirov Stepan Haralambovici

4. Dragulea Vasile
Nu a fost prezent la ședința de judecată din cauză că acestuia i s-a făcut rău și a fost transportat la spital
5. Zabolotnîi Valerian Vladimir

6. Pașenco Iurie Dmitrii

7. Melnic Igor

8. Șapcă Eduard Nicolaevici

Amintim că poliţiştii și procurorii din Moldova și Ucraina, în cadrul unei operațiuni comune, au reținut vineri 17 membri ai unei grupări criminale internaționale, care intenționau să comită în weekend-ul trecut un asasinat asupra unui lider politic din Republica Moldova, conform declarațiilor. Dintre acestea 8 au fost reținute pe teritoriul Republicii Moldova, iar 9 - pe teritoriul Ucrainei.

Ca urmare a perchezițiilor de vineri, au fost depistate și ridicate armele și alte obiecte care urmau a fi folosite la comiterea atentatului, acestea fiind patru aruncătoare de grenade cu efect cumutativ calibru 28 mm, două pistoale model CZ cu amortizator, cartușe, stații radio, telefoane mobile, obiecte pentru deghizare, precum și alte bunuri și obiecte care au importanță pentru prezenta cauză penală.

Toţi cei opt suspecţi reţinuţi au fost anterior cercetaţi penal pentru comiterea infracţiunilor exceptional de graveşi deosebit de grave, inclusive omor şi tîlhărie. Pe cazul dat a fost pornită cauza penală în baza componenței de infracțiune prevăzute de art. Art. 27, 46, 145 alin. lit. a), p) Cod Penal al RM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?