Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Dodon: Piața din Rusia se va deschide pentru conservele moldovenești

10 apr. 2017,, 10:45   Economie
3722 2

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat despre faptul că în curînd producătorii de conserve din țara noastră își vor putea exporta produsele în Federația Rusă, notează NOI.md.

Declarația a fost făcută în cadrul întîlnirii cu conducerea fabricii de conserve din or. Cupcini.

În mod special în cadrul vizitei sale, șeful statului s-a interesat de activitatea fabricii din Cupcini, care este unuldin cei mai mari producători de conserve din Moldova unde anual sînt prelucrate 75-100 mii tone de fructe și legume, precum și produse mai mult de 20 mii de conserve. Colectivul întreprinderii a comunicat Președintelui țării că cele mai mari probleme cu care se confruntă întreprinderea la momentul de față este lipsa pieței de desfacere pentru producția depozitată la întreprindere și concurența neloială.

Șeful statului a menționat că deschiderea noilor piețe de desfacere pentru producția moldovenească este una dintre preocupările de bază ale Președinției și un angajament dat în campania electorală pentru funcția de Președinte al țării.

”În acest scop am avut discuții cu Președintele Federației Ruse Vladimir Putin în urma cărora deja am obținut mai multe rezultate, printre care extinderea listei de întreprinderi moldovenești care au dreptul să exporte pe piața Federației Ruse”, a declarat Igor Dodon.

De asemenea, Președintele țării le-a comunicat angajaților fabricii că în curînd vor fi anunțate soluții și pentru întreprinderile de conserve, și pentru alte întreprinderi moldovenești din domeniu, în această direcție fiind întreprinse acțiuni concrete și în cadrul Consiliului Economic de pe lîngă Președintele RM, dar și în cadrul recentului forum economic, care s-a desfășurat la Moscova și la care Moldova a participat la inițiativa Președinției.

Totodată, șeful statului a menționat că în adresa Președinției deja au parvenit oferte din partea agenților economici ruși, care au manifestat interes pentru producția moldovenească.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?