Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Vicepretorul de Buiucani va sta 30 de zile în arest la domiciliu

7 apr. 2017,, 17:42   Societate
2257 0

Magistrații au admis parțial demersul procurorului în ceea ce-l privește pe vicepretorul sectorului Buiucani și au dispus 30 de zile de arest la domiciliu pentru Vasile Mistreanu.

„Pe noi ne aranjează încheierea dată. Nu o s-o contestăm. Nu cunoaștem toate probele de care dispune acuzarea, din această cauză nu pot să vă dau alte detalii. Domnul Mistreanu pledează nevinovat”, a spus Dan Dogotari, avocatul vicepretorului secotrului Buiucani la ieșirea din sala de ședință.

Acuzatul nu a fost prezent la ședință.

„Pentru mine este regretabil că nu am reușit să conving instanța să aplice măsura de arest. Deja aîncercat să influențeze un martor”, a declarat procurorul de caz.

Procurorii au cerut 30 de zile de arest pentru vicepretorul învinuit de trafic de influență.

Menționăm că vicepretorul sectorului Buiucani a fost reținut în urma unor ample percheziții în biroul său și la domiciliul. Potrivit ofițerilor anticorupție, funcţionarul ar fi estorcat de la un agent economic 20 000 de lei pentru a-i rezolva o problemă ce ţine de instalarea unui gard de protecţie.

Agentul economic a scris plângere la CNA. Potrivit lui, vicepretorul ar fi susţinut că are influenţă asupra unor persoane publice din cadrul Preturii Buiucani şi că-i poate determina să autorizeze instalarea unui gard de metal pentru a izola zona dintre proprietatea privată a agentului economic de drumul public. Pentru a elibera actele necesare, funcţionarul ar fi cerut iniţial 10 000 de lei, dar autorizaţia nu a mai fost semnată.

După ce agentul economic a semnalat lipsa autorizaţiei, s-a adresat din nou vicepretorului. Acesta i-ar fi spus că mai este nevoie de încă 10 000 de lei pentru a soluţiona problema. După ce omul de afaceri a refuzat să-i dea banii, funcţionarul l-ar fi ameninţat că îi va crea probleme și că în cele din urmă va da indicaţii să fie demolat gardul de metal.

Dacă va fi găsit vinovat, vicepretorul riscă până la 6 ani de închisoare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?