Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon: Conducătorii protestelor din 7 aprilie azi guvernează Moldova

7 apr. 2017,, 10:03   Politică
12886 18

Societatea moldovenească încă urmează să dea o apreciere juridică şi istorică evenimentelor din aprilie 2009, a declarat președintele Igor Dodon, cu prilejul marcării a opt ani de la acea revoltă populară.

Demnitarul susține că ziua de 7 aprilie 2009 a devenit și ziua tragediei naționale a poporului moldovenesc.

„În această zi, la Chişinău protestele organizate şi conduse inclusiv de unii dintre actualii politicieni s-au transformat în acţiuni violente de ocupare a sediilor guvernamentale, de profanare a simbolurilor de stat ale Republicii Moldova, de distrugere a Declaraţiei de Independenţă a ţării. Au avut de suferit atît manifestanţii, cît şi reprezentanţii organelor de ordine publică. Persoanele care au condus aceste acţiuni imediat au ajuns să guverneze în Moldova”, declară Dodon.

Potrivit șefului statului, în urma acelor evenimente, la putere a acces o guvernare care, în decursul a nouă ani, s-a transformat într-un dezastru pentru Moldova.

„Aceşti oameni şi-au demonstrat scopurile adevărate pe care le urmăreau: din sistemul financiar-bancar al ţării au fost furate miliarde de lei, au fost delapidate granturi şi împrumuturi, au fost periclitate relaţiile cu partenerul strategic – Rusia, fără consultare cu poporul a fost semnat Acordul de asociere cu UE, peste un milion de cetăţeni au ajuns la limita sărăciei, sute de mii de cetățeni, inclusiv tineri care au participat la evenimentele din 7 aprilie 2009, au fost nevoiți să părăsească ţara”, a remarcat președintele.

Cu toate astea, Igor Dodon se arată convins că „Republica Moldova trebuie să pornească pe calea făuririi, a dezvoltării, a deschiderii pentru toţi partenerii noştri, atît cei din Vest, cît şi cei din Est. Societatea noastră trebuie să facă tot posibilul pentru ca acele evenimente să nu se mai repete niciodată în istoria noastră”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?