X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un turist a fost amendat pentru că s-a rătăcit în Cehia

7 apr. 2017,, 03:00   Externe
1972 0

Un bărbat din Finlanda care s-a rătăcit în Republica Cehă, după ce a condus mașina orientîndu-se conform unei hărți din perioada Cehoslovaciei, a cerut ajutorul poliției pentru a găsi drumul corect.

El a fost însă amendat și a primit interdicție de călătorie în această țară după ce și-a înecat amarul în alcool, informează miercuri DPA.

Bărbatul în vîrstă de 64 de ani s-a rătăcit în apropierea orașului Tachov după ce a condus mașina navigînd conform unei hărți vechi, tipărite înainte de divizarea Cehoslovaciei, și a fost nevoit să apeleze în cele din urmă la o patrulă de poliție. Șoferul a fost testat cu alcooltestul, iar autoritățile au constatat că alcoolemia lui depășea limita legală.

Un tribunal a dispus amendarea bărbatului cu 19.000 de coroane cehe (749 de dolari) și suspendarea dreptului de circulație în Republica Cehă pe o perioadă de trei ani. În plus, cetățeanul finlandez a fost obligat să părăsească imediat țara.

Bărbatul a declarat că a consumat alcool pentru a se calma.

Cehoslovacia s-a împărțit în mod pașnic, în 1993, în Republica Cehă și Slovacia. Mare parte dintre drumuri, care primiseră nume de comuniști, au fost redenumite după căderea Uniunii Sovietice, în 1989, precizează DPA.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?