Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Filip, gata să-și schimbe salariul de premier

5 apr. 2017,, 16:17   Politică
4385 5

Premierul Pavel Filip îi acuză pe liderii sindicaliști din domeniul educației de faptul că agită spiritele intenționat, chemînd profesorii la proteste, notează NOI.md.

Șeful executivului a specificat că în realitate cei care îndeamnă profesorii să iasă în stradă urmăresc scopuri politice și nu-și fac griji de salariile cadrelor didactice.

„Dacă e să vorbim despre adevăr, motivele reale ale acestor proteste sînt altele. Mi-ar plăcea să nu fie nicio legătură politică, dar, din cîte înțeleg, unul dintre motivele acestor proteste este politic. Toată lumea să-și aducă aminte de protestele din 2015, cînd oamenii au fost folosiți cu cinism, și care a fost finalitatea? S-a dovedit că scopul lor a fost să fie înființată o formațiune politică. Cu forța nu se va obține nimic”, a punctat Filip.

Al doilea motiv real al acestor proteste, consideră premierul, constă în faptul că liderii sindicali vor să se facă vizibili, pentru a se menține la putere, în urma alegerilor din consiliile sindicale.

„Ei vor să agite spiritele pentru a-și ascunde salariile mari pe care le primesc. Le spun liderilor sindicaliști că și eu astăzi sînt gata să schimb salariul de prim-ministru pe salariul unui lider sindical. Ar trebui să aibă obraz cel puțin și să nu agite spiritele”, a adăugat premierul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?