X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Volnițchi: Dodon le-a întins o cursă oponenților săi

5 apr. 2017,, 11:06   Politică
11246 22

Prin semnarea Memorandumului de cooperare cu Uniunea Eurasiatică, Igor Dodon a oferit „cel mai fierbinte subiect de discuţii în politica moldovenească”, din această săptămînă.

Este opinia analistului politic Igor Volnițchi, care a remarcat, într-un editorial publicat pe tribuna.md, că în ultimele două zile, acest subiect a fost mai discutat decît rezultatele reuniunii Consiliului de asociere Moldova-UE, decît preconizata modificare a sistemului electoral şi chiar decît indexarea pensiilor.

Potrivit politologului, președintele Dodon nu putea sta cu mîinile în sîn cînd în direcţia apropierii Moldovei de UE se acţionează constant. Inacţiunea sa nu ar fi fost înţeleasă de alegători, mai spune Volnițchi, iar în aceste condiții, tot de ce avea nevoie demnitarul era „să genereze un anumit curent de opinie în societate, de o putere minimum la fel de mare ca şi curentele de opinie generate de guvernare”.

„Destul de abil, acesta a întins o cursă politică oponenţilor săi şi nu numai, iar majoritatea dintre ei au înghiţit momeala. Acum să ne întrebăm, în ce lumină a apărut Igor Dodon după semnarea Memorandumului, dar mai ales după ce acest eveniment a devenit cel mai important subiect de discuţii în societate? El a apărut în lumina unicului apărător al circa jumătate din populaţia Moldovei, care-şi doreşte ca ţara să urmeze cursul integrării euro-asiatice, ca un partener de încredere al Estului în Moldova, dar şi ca politician care-şi respectă promisiunile electorale. Iar oponenţii săi şi nu numai ei, prin luările lor de atitudine (chiar şi extrem de critice la adresa şefului statului), l-au ajutat pe Igor Dodon să-şi consolideze respectiva imagine”, susține analistul politic.

Pe 3 aprilie Igor Dodon a semnat la Chișinău Memorandumul de cooperare între Comisia Economică Eurasiatică şi Republica Moldova, precizînd că acesta este un pas important în direcția deschiderii noilor piețe de desfacere pentru producătorii autohtoni. Președintele a subliniat că acest acord nu presupune integrarea țării noastre în Uniunea Eurasiatică și nu contravine altor acorduri internaționale, cum ar fi Acordul de asociere cu Uniunea Europeană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?