X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Albot nu va consolida selecţionata Moldovei la „Cupa Davis“

5 apr. 2017,, 10:40   Sport
2693 1

Selecţionata de tenis a Moldovei a aflat cine vor fi adversarii ei la “Cupa Davis” (Davis Cup).


În componenţa echipei noastre au fost incluşi patru sportivi, care pînă la 8 aprilie vor susţine o serie de meciuri pentru calificarea în următoarea etapă a turneului de tenis pe echipe. Din componenţa selecţionatei nu face parte cel mai titrat jucător de tenis din Moldova, Radu Albot, comunică NOI.md.

Selecţionata de tenis a Moldovei face parte din grupa a III-a a Etapei europene a “Cupei Davis”. Adversarele ei sînt selecţionatele Islandei, Maltei şi Macedoniei. Întîlnirile echipelor din grupa a III-a vor începe miercuri, 5 aprilie, şi vor dura pînă la 8 aprilie. Pentru calificarea în runda play-off, tenismenii selecţionatei Moldovei trebuie să se situeze pe primul loc în grupa lor. Victoria ca minimum într-un set permite cîştigarea “biletului” în grupa a II-a, unde ajung adversari mai impunători.

Componenţa “tricolorilor” (supranumele tenismenilor selecţionatei Moldovei – n.red.) au completat-o Andrei Şoltoianu, Dmitri Bascov, Andrei Ciumac şi Maxim Bulat. Căpitan al echipei a fost numit antrenorul selecţionatei Iurie Gorban. Cel mai bun tenisman al Moldovei, Radu Albot, care se situează pe moment pe poziţia a 82-a în ratingul mondial ATR (Association of Tennis Professionals), nu a consolidat selecţionata în “Cupa Davis”. El a decis să se concentreze asupra evoluării în competiţiile internaționale, categoria individual.

Precizăm că “Cupa Davis” este cel mai prestigios turneu mondial de tenis dintre selecţionatele masculine naţionale. Turneul se desfăşoară anual de la începutul secolului XX, la inițiativa politicianului şi tenismanului amator american Dwight Davis. Actuala deținătoare a „Cupei Davis“ este echipa națională masculină a Argentinei. La femei formatul analogic al turneului este “Cupa Federaţiei”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?