X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Dodon, despre refuzul premierului de a finanța referendumul

4 apr. 2017,, 12:04   Politică
10268 34

Șeful statului spune că va găsi bani pentru organizarea referendumului consultativ, în ciuda refuzului lui Pavel Filip de a finanța acest scrutin.

Declarația a fost făcută de Igor Dodon pentru portalul deschide.md. În opinia lui, poziția prim-ministrului în această problemă denotă că guvernarea se teme de voința cetățenilor.

„Prim-ministrul Filip face declarații speculative. Se face a uita că doar în 2017 au fost alocați peste 650 de milioane de lei pentru a acoperi furtul miliardului din sistemul bancar, iar în următorii 25 de ani peste 21 de miliarde de lei. Cînd au votat în Guvern pentru acordarea garanțiilor, de ce nu s-au gîndit să aloce acei bani pentru a acoperi deficitul bugetar, pentru pensii și salarii?”, s-a întrebat Igor Dodon.

Oficialul se arată convins că la referendum oamenii vor fi „de partea președintelui țării”, iată de ce guvernarea se opune cu vehemență acestui exercițiu.

„Oamenii îmi vor oferi împuterniciri suplimentare, vor vota pentru dizolvarea cît mai grabnică a acestui parlament antisocial, iar premierul va trebui să respecte legea, indiferent dacă îi convine asta sau nu”, a mai menționat Dodon pentru sursa citată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?