X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Vor ajunge sau nu la destinație banii pentru parcările din oraș?

3 apr. 2017,, 13:55   Capitala
2882 1

În timp ce autoritățile publice locale se laudă cu un proiect foarte necesar capitalei – amenajarea parcărilor cu plată, socialiștii din cadrul Consiliului municipal Chișinău vin să scoată la iveala neregulile din cadrul proiectului.

Potrivit lor, banii destinați lucrărilor de amenajare a acestor parcări vor ajunge în buzunarul firmei care a cîștigat licitația, și doar 10% din suma totală va fi destinată proiectului, relatează NOI.md.

„Fraudele miliardelor au luat start pe 2 octombrie 2014, cînd CMC a aprobat prima etapă a proiectului. În octombrie 2015 s-a desfășurat concursul privind licitația. S-a prevăzut ca firma cîștigătoare să aibă cifra de afaceri de 100 de milioane de lei și aflăm că așa-numita companie austriacă a fost fondată cu 45 de zile înainte de a se desfășura concursul”, au declarat consilierii PSRM în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit acestora, în contul firmei urmează să ajungă peste 82 de milioane de lei, timp de 25 de ani, iar 10% - în bugetul Primăriei. Mai mult, socialiștii din CMC spun că firma în cauză ar avea legătură cu Partidul Liberal.

Reprezentanții PSRM din cadrul CMC au venit cu cîteva soluții în acest caz:

„Unu – elaborarea unui regulament nou cu privire la funcționarea parcărilor și parcajelor auto cu plată în municipiul Chișinău, ce vor fi îndreptate spre soluționarea problemelor cu parcare neregulamentară. Doi – elaborarea unui regulament, în comun cu experții și societatea civilă, la un nivel profesionist, cu privire la gestionarea transportului public și a infrastructurii în municipiu. Trei – proiectarea și construirea parcărilor supraetajate sau subterane. Patru – înlocuirea parcărilor de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt cu amenajarea trotuarelor, peluzelor și locurilor de odihnă pentru cetățeni, iar a cincea soluție – amenajarea a cinci cartiere anual, cîte un cartier în fiecare sector, cu construcția parcărilor inter-cartiere”.

Socialiștii au menționat că urmează să vină cu decizii clare referitoare la acest subiect.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?