X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Palmaresul selecţionatei de lupte a Moldovei s-a completat cu „bronz”

3 apr. 2017,, 13:40   Sport
1874 0

Iulia Leorda a devenit premiantă a Campionatului Europei (CE) la lupte feminine printre sportivii sub vîrsta de 23 de ani („Under-23”).


Sportiva din Moldova a cîştigat medalia de bronz în categoria de greutate peste 53 kg. Medalia ei este a treia cîştigată de sportivii noştri în cadrul turneului, comunică NOI.md.
Luptătoarea din selecţionata Moldovei „Under-23” a obţinut trei victorii în turneu şi a pierdut doar o dată. În 1/8 de finală ea a fost mai puternică decît adversara sa din Bulgaria, iar în sferturile de finală a învins-o pe reprezentanta Rusiei. În lupta semifinală, victoria în care ar fi permis continuarea disputei pentru medalii de valoare mai mare, Iulia Leorda a cedat reprezentantei Azerbaidjanului. Fiind însă hotărîtă să nu vină de la CE fără medalie, ea a învins-o la toate aspectele pe sportiva din Polonia, cu scorul convingător de 10:0.

Precizăm că, anterior, la Campionatul Europei la lupte “Under-23”, care a avut loc în Ungaria, pe locuri premiante s-au situat încă doi sportivi moldoveni. Anastasia Nichita a devenit deţinătoare a medaliei de argint în categoria de greutate peste 60 kg, iar Ion Zamfirov a cîştigat bronzul în competiţiile la lupte libere în categoria de greutate peste 57 kg.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?