X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Manifestanţi ai opoziţiei ruse, REŢINUŢI la Moscova

2 apr. 2017,, 22:59   Externe
2116 0

Poliţia din Moscova a reţinut, pentru "tulburarea ordinii publice", aproximativ 30 de manifestanţi ai opoziţiei care au ieşit în stradă dumincă, la o săptămână după arestarea a sute de persoane în cadrul unor proteste anticorupţie la care au participat mii de opozanţi, scrie Le Figaro.



Douăzeci şi nouă de persoane au fost reţinute de Poliţie pentru tulburarea ordinii publice", a anunţat serviciul de presă al Poliţiei pentru agenţia de presă Interfax. Un jurnalist AFP a observat, de asemenea, că aproximativ 30 de persoane au fost arestate.

Alexei Navalnâi, principalul lider al opoziţiei ruse, care intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale din 2018, a fost reţinut duminica trecută, 26 martie, în timpul unui protest anticorupţie pe care l-a organizat la Moscova. Protestatarii au încercat fără succes să împiedice arestarea lui Navalnâi, care le-a cerut manifestanţilor să continue demonstraţia. Sute de alte persoane au fost arestate atunci în cursul protestelor anticorupţie care s-au desfăşurat în mai multe oraşe din Rusia, participanţii cerând şi demisia premierului Dmitri Medvedev.

Navalnâi, care execută o pedeapsă cu închisoarea de 15 zile pentru nesupunere faţă de ordinele Poliţei în cadrul manifestaţiilor de pe 26 martie, a negat orice legătură cu noile proteste.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?