X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

„Ecodava” sesizează organele de drept despre ilegalitățile din Parcul Rîșcani (DOC)

31 mar. 2017,, 14:30   Capitala
3725 0

Fundația pentru Dezvoltare Ecologică „Ecodava” a depus o sesizare către organele de drept privind ilegalitățile comise în Parcul Rîșcani.

Reprezentanții Fundației cer examinarea minuțioasă și suplimentară a cazului defrișării a peste 30 de arbori din strada Zimbru și construcția în acel loc a unui complex sportiv, relatează NOI.md.

Sesizarea a fost depusă astăzi la Ministerul Mediului, Procuratura Generală și Centrul Național Anticorupție. Prin intermediul acesteia „Ecodava” insistă asupra tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de cele întîmplate.

„Spaţiile verzi, indiferent de apartenenţă şi destinaţie, servesc pentru îmbunătăţirea calităţii mediului, menţinerea echilibrului ecologic şi a fondului genetic autohton, dar și pentru îmbogăţirea sortimentului de plante ornamentale, menţinerea şi protejarea obiectelor naturale preţioase, armonizarea peisajelor artificiale cu cele naturale, în vederea realizării unei ambianţe favorabile desfăşurării activităţilor antropogene”, este scris în sesizare.

Reamintim că, la începutul lunii curente, în Parcul Rîșcani au fost tăiați peste 30 de arbori și 20 de arbuști, ca mai apoi în locul acestora să fie înălțată o clădire cu șase etaje, ce va servi drept „Centru de agrement cu săli sportive, cafenea și parcare auto subterană”. Lotul de pămînt, de 0,1234 ha, aparține Companiei SRL „Microcell”.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?