X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Juncker promite să încurajeze ieșirea unor state din SUA

30 mar. 2017,, 21:00   Externe
1955 0

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a promis joi că va încuraja ieșirea din SUA a statului Ohio sau Texas dacă președintele Donald Trump continuă să-și manifeste în mod ostentativ satisfacția față de Brexit, relatează AFP.

Prezent în capitala malteză La Valletta, unde are loc congresul Partidului Popular European (PPE), Juncker a ironizat țările care au salutat declanșarea de către Marea Britanie a procedurii de ieșire din UE, începînd cu Statele Unite.

"Președintele proaspăt ales al Statelor Unite se bucură să vadă Marea Britanie ieșind" din UE, a remarcat șeful executivului european în Malta, care asigură președinția prin rotație a UE.

"Dacă va continua așa, voi încuraja Ohio sau Texas să părăsească SUA", a adăugat Jean-Claude Juncker, exprimîndu-se în germană.

El a adăugat — în franceză — că Brexit-ul "nu înseamnă sfîrșitul, ci trebuie să-l transformăm în începutul a ceva nou, mai puternic și mai bun".

Jean-Claude Juncker a cerut Statelor Unite să nu încurajeze ieșirea statelor membre ale UE din blocul comunitar, cu prilejul unei întîlniri în februarie, la Bruxelles, cu vicepreședintele american Mike Pence, menționează AFP.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?