Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Companiile DAAC System Integrator și Cisco au organizat un joc intelectual „Security Games 2017” (FOTO, VIDEO)

1 apr. 2017,, 11:30   Ştiinţă şi IT
3645 0

Pe data de 30 martie mai mult de 20 specialiștii IT din cele mai mari companii din Moldova au examinat cunoștințele sale în domeniul securității informaționale, participând la business joc «Security games».

Confruntarea intelectuală «Security Games 2017» a fost petrecută sub supravegherea juriului competent, spectatorilor și echipei de filmare NOI.md.

Formatul business jocului a implicat participarea activă echipelor, juriului și publicului. Echipele aveau să analizeze patru situații de prevenire scurgerii de date și să răspundă la zece întrebări. Una dintre echipe a jucat rolul de furnizor serviciilor de Internet, iar cealaltă – rolul de instituția financiară.

Juriul a evaluat răspunsurile echipelor, votând după fiecare rundă pentru cel mai bun răspuns. Juriul a fost compus din doi experți independenți, Vladimir Ilibman, managerul de securitate informațională al companiei Cisco, și Sergei Uzun, ofițerul de securitate informațională al companiei Moldcell.



Trebuie remarcat faptul că publicul a fost activ implicat în jocul, acționând ca al treilea membru al juriului. În acest fel spectatorii au avut posibilitatea de a pune întrebări de clarificare, de a vota pentru răspunsul preferat, de a comenta răspunsurile echipelor și de a oferi soluții proprii.

În prima parte a jocului a câștigat echipa - «furnizorul serviciilor de Internet», cu scorul 4:2. Totuși în a doua parte a jocului, echipa - «instituția financiară» a egalizat scorul, iar ulterior a câștigat cu scorul final 6:4.



După finalizarea jocului, Andrei Sorochin, ofițerul de securitate informațională al companiei DAAC System Integrator, a rezumat jocul și a enumerat elementele principale, care trebuia să conțină răspunsurile echipelor. La finalul evenimentului, Vladimir Ilibman a prezentat soluțiile actuale de la Cisco pentru combaterea amenințărilor de securitatea informațională.

Rezumând jocul «Security Games», prezentatorii au subliniat importanța activităților educaționale în domeniul securității informaționale într-un format de joc, deoarece acest format facilitează căutarea soluțiilor inovatoare, oferă companiilor posibilitatea își asume rolul altor organizații și permite participanților să facă schimb de experiență.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?