X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Londra nu ameninţă UE în ceea ce priveşte cooperarea în domeniul securităţii

30 mar. 2017,, 16:13   Externe
1769 0

Londra nu încearcă să ameninţe UE în legătură cu cooperarea în domeniul securităţii, a declarat David Davis, ministrul pentru Brexit, după ce în scrisoarea Theresei May către liderii europeni se afirma că eşecul negocierilor ar duce la slăbirea cooperării în domeniul luptei antiteroriste.

"Cooperarea între noi în domeniul luptei împotriva crimei organizate şi terorism ar fi slăbită" în cazul în care Marea Britanie părăseşte Blocul comunitar fără negocierea unui acord, se afirmă în scrisoarea din partea premierului britanic, Theresa May, prin care a anunţat în mod oficial intenţia Regatului Unit de a părăsi Uniunea Europeană.

"Aceasta nu este o ameninţare", a declarat joi Davis pentru BBC Radio, adăugînd că "este un afirmaţie care semnalează că acest lucru ar fi păgubos pentru ambele părţi (…) dacă nu obţinem un acord. Este un argument în favoarea unui acord".

Guy Verhofstadt, coordonatorul negocierilor pe tema Brexit din partea Parlamentului European, a declarat că UE nu va accepta nicio tentativă din partea Marii Britanii de a se folosi de capacităţile sale în domeniul securităţii ca o monedă de schimb.

"Cred că securitatea cetăţenilor noştri este multe prea importantă pentru a fi folosită la schimb cu alte lucruri", a adăugat oficialul european.

"Am încercat să fiu un domn faţă de o doamnă, aşa că nici n-am folosit şi nici nu m-am gîndit să utilizez cuvîntul şantaj", a mai declarat Verhofstadt, făcând referire la conţinutul scrisorii premierului britanic Theresa May către liderii europeni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?