Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Urmașii lui Ștefan au analizat locul Moldovei în relațiile internaționale

30 mar. 2017,, 15:45   Societate
2288 5
Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan” a desfășurat pe 28 martie 2017 o masă rotundă în cadrul Institutului de Relații Internaționale din Moldova. Acest eveniment s-a derulat în cadrul proiectului național „iExpert – curs de dezvoltare a abilităților și capacităților de lider în rîndul tinerilor.”

Protagoniștii acestei mese rotunde au fost Victor Stepaniuc, decan al Faculății Relații Internaționale și Științe Politice din cadrul IRIM, și Emil Ciobu, ex-ambasador al Moldovei în România, fost șef al Aparatului Prezidențial al președintelui Petru Lucinschi.

Emil Ciobu le-a vorbit tinerilor moldoveni despre locul Moldovei în relațiile internaționale, despre ce înseamnă să îți aperi interesele și cît de privilegiați suntem, fiind membri cu drepturi depline a comunității internaționale. În cele din urmă, ambasadorul a punctat că „relațiile internaționale constituie sfera conflictelor dintre state”, iar de acest fapt trebuie ținut cont.

Istoricul Victor Stepaniuc a reiterat complexitatea proceselor geopolitice care au influențat Moldova la diferite etape de dezvoltare statală, s-a referit la rapturile teritoriale și numeroasele ocupații ale poporului nostru. Astfel, protagonistul acestei sesiuni a menționat că „istoria este o disciplină de interpretare” și de asta trebuie să ținem cont atunci cînd abordăm subiecte din istoria noastră și încercăm să le tratăm unilateral.

La această sesiune au participat circa 40 de tineri, membrii Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, precum și alți tineri selectați în cadrul proiectului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?