X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

”OZN” blocat într-un copac la Nisporeni (VIDEO)

30 mar. 2017,, 14:45   Societate
8587 1

Un obiect zburător neidentificat, care seamănă cu un balon cu aer, a pus pe jar poliţia din raionul Nisporeni.

Localnicii satului Şişcani au alertat oamenii legii după ce au văzut în preajma localităţii obiectul misterios, ce avea o încărcătură suspectă.

Balonul de aer a fost prins printre copaci, iar teritoriul în jurul acestuia a fost înconjurat de poliţie. Oamenii au tăiat copacul, au luat pachetul și l-au dus la Primărie.

"L-am văzut de departe. Soțul l-a văzut de aproape că a fost și chiar l-a găsit unde a căzut. Era ca un balon transparent, jos o cutie neagră se vedea. A venit un frate de-al soțului a tăiat copacul și a căzut obiectul respectiv jos. Pe urmă a venit, l-a luat cu primarul și l-a dus".

"Eu am venit la lucru, am văzut pachetul aici, am întrebat domnul ce este aici, zice un balon. Nu m-am speriat, numai cînd l-a adus aici am văzut cum fila un bec. L-a adus primarul încoace, m-am uitat, scria ceva în limba latină, nu am înţeles nimic. A curs din el un lichid cînd a stat acolo jos".

"La 7:07 dimineaţa a fost observat un obiect zburător deasupra satului. Presupuneam că va cădea. Era un balon de peste 5 metri, de care era agăţată o banderolă improvizată, din material izolator. A fost agăţat de copaci. Balonul era atît de greu, încît trei persoane nu au putut să îl ţină. Cîntărea în jur la 12 kilograme. După ce a fost scos din copac, a fost dus la Primărie, şi am închis trecerea persoanelor pe alături. Se vedeau mai multe cabluri numerotate. Nu mi-a fost comod, gîndurile presupuneau ba explozibil, ba ceva radioactiv. Astfel de situaţii nu am mai avut", a declarat primarul satului Şişcani.

Accesul este restricţionat, iar la faţa locului s-au deplasat geniştii.

Poliţia presupunea că în balon ar putea fi un obiect explozibil.

Meteorologii din România au declarat, pentru Publika.md, că ei nu folosesc acest fel de dispozitive.

Zvonul despre balonul suspect s-a răspîndit repede în tot satul. Cei mai curioși au venit la primărie, unde a fost adus pachetul. În timp ce poliția verifica dispozitivul, oamenii din sat și-au dat cu părerea la ce ar putea fi folosit.

"Suspiciuni sînt mai multe: poate substanțe narcotice, 8 vreun metal prețios sau lichid substanțe ceva prețioase".

"Din spusele soţului am înţeles că era un balon în formă de butelie şi venea deasupra la stînă. Nu ne-a speriat pentru că în ziua de azi te aştepţi la orşice. Ne-am gîndit că poate e ceva ce copiii în ziua de azi, adolescenţii fac fel de fel de experimente. Ne-a gîndit că poate contrabandă sau din Romînia ceva".

Potrivit poliției, pachetul a fost verificat de către specialiștii de la Bombteh, care au constatat că acesta nu prezintă niciun pericol.

"Are un sistem de GPS şi printr-un semnal prin telefon automat eliberează încărcătura. Încărcătura n-a fost depistată. Urmează cu angajaţii inspectoratului să cercetăm", a comunica șeful Inspectoratului de Poliție Nisporeni, Nicanor Ciochină.

Potrivit şefului Inspctoratului de Poliţie Nisporeni, cel mai probabil e că acest obiect transporta contrabanda de ţigări, cel puţin, acesta conţinea un obiect GPS şi un telefon mobil. Odată ce acest telefon ar fi sunat, echipamentul elibera o presupusă marfă pe care o transporta.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?