X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Sute de cetățeni au rămas fără bani și apartamente, din cauza unor escroci

30 mar. 2017,, 12:01   Capitala
4815 4

Sute de persoane s-au trezit fără bani și fără apartamente, după ce au fost trași pe sfoară de un grup de indivizi.

În urma acțiunilor de investigație oamenii legii au reținut trei persoane, care sînt bănuite de escrocherie în proporții deosebit de mari, relatează NOI.md.

Cei trei indivizi reținuți au creat cîteva companii imobiliare ce se ocupau de vînzarea apartamentelor, dar care au fost declarate ca fiind insolvabile. Bănuiții colectau bani de la cetățeni, cu pretextul că urmează a fi construite două blocuri locative pe strada Ginta Latină, 8.

Termenul preconizat pentru darea în exploatare a complexului locativ era anul 2013, dar oamenii au continuat să investească și după acesta. Prețul unui apartament varia în funcție de suprafața acestuia, de la 20 la 50 de mii de euro. În total, bănuiții au adunat de la investitori o sumă de aproximativ 115 milioane de lei, dintre care 2/3 din bani au fost cheltuiți pentru construcția a 70% a unui bloc locativ și doar a cîtorva etaje din blocul al doilea. Restul banilor acumulați au fost cheltuiți în scopuri personale pentru procurarea mașinilor de lux și restituirea datoriilor acumulate anterior.

O parte dintre apartamente erau vîndute de cîteva ori, la persoane diferite.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul bănuiților, au fost depistate și ridicate acte ce confirmau crearea așa-ziselor companii imobiliare, acte ce confirmă achiziționarea bunurilor de lux și alte documente ce confirmă implicarea celor trei persoane în schema frauduloasă.

Oamenii legii investighează cazul pentru a stabili toate circumstanțele fraudei și a identifica și alte persoane implicate.

Bănuiții au fost reținuți pentru 72 de ore, iar dacă vor fi găsiți vinovați, riscă o pedeapsă de la 8 la 15 ani de pușcărie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?