X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

UE va continua sprijinul reformelor în Moldova

30 mar. 2017,, 09:27   Politică
2115 4

Uniunea Europeană va continua sprijinul reformelor în Moldova.

Angajamentul a fost dat de către președintele Consiliului European, Donald Tusk, în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, la care au fost discutate prioritățile politicii interne și externe a țării noastre și succesele în realizarea reformelor, relatează NOI.md.

Pavel Filip l-a felicitat pe Donald Tusk cu ocazia realegerii lui în postul de președinte al Consiliului European.

El a specificat că Moldova are intenții ferme de a realiza Acordul de asociere RM-UE și angajamentele asumate.

Părțile au discutat Codul audiovizualului și Legea integrității, care fac parte din Foaia de parcurs a reformelor prioritare, dar pînă acum nu au fost realizate.

„Avem deja o serie de realizări importante în domeniul reformelor. Cu toate acestea, conștientizăm că trebuie să facem mai mult. Asigurarea independenţei justiţiei, combaterea corupţiei, îmbunătăţirea climatului de afaceri și investigarea fraudei bancare sînt dosare prioritare pentru noi. Vrem să fim un partener de încredere al UE, inclusiv în contextul pregătirilor pentru Summitul Parteneriatului Estic din noiembrie 2017. Vom fi realiști și constructivi pentru a asigura succesul acestui eveniment”, a declarat Pavel Filip.

La rîndul său, Donald Tusk a salutat rezultatele obținute și determinarea autorităților Moldovei de a fi perseverenți în procesul consolidării democrației și statului de drept, ceea ce este un element cheie în asigurarea obținerii scopului de integrare europeană a Moldovei.

„Aveți tot suportul meu personal, precum și al UE în avansarea pe calea reformelor în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Donald Tusk.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?