Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Elveția elaborează o nouă strategie de cooperare cu Moldova

30 mar. 2017,, 09:45   Economie
2009 2

Autoritățile Elveției elaborează o nouă strategie de cooperare cu Moldova pe anii 2018-2021 și vor continua susținerea programelor de reforme în țara noastră prin intermediul proiectelor în domenii concrete, relatează NOI.md.

Acest lucru a fost relatat în cadrul unei întrevederi a președintelui Parlamentului Moldovei, Andrian Candu, cu ambasadorul Elveției în țara noastră cu reședința la Kiev, Guillaume Scheurer.

Spicherul i-a mulțumit pentru sprijinul constant al Elveției în realizarea reformelor demarate. În cadrul actualei Strategii de cooperare cu Moldova pe anii 2014-2017 Elveția a oferit țării noastre 55 de milioane de franci elvețieni, în special, în astfel de domenii, precum aprovizionarea cu apă și canalizare, sănătate, migrație și dezvoltare, dublînd asistența financiară acordată în anii precedenți.

Andrian Candu a menționat că cetățenii Moldovei au beneficiat deja de un șir de proiecte utile, implementate de partea elvețiană. „Sîntem interesaţi de diversificarea acestora şi includerea în viitoarea strategie a unor noi domenii de asistenţă, care să răspundă la necesităţile concrete ale țării noastre, în special în reforma administrației publice, dezvoltare durabilă, eficienţă energetică şi energie regenerabilă”, a specificat spicherul.

El a vorbit despre pachetele de legi importante, adoptate în Parlament și cele incluse pe ordinea de zi a Legislativului, despre implementarea lor și controlul parlamentar.

Părțile au efectuat un schimb de opinii pe marginea chestiunilor privind dezvoltarea social-economică a țării, inclusiv acțiunile concrete ale autorităților orientate spre asigurarea unui mediu de afaceri atractiv pentru investitori, reforma justiției, sistemului financiar-bancar, legislației electorale, reforma administrației publice.
La rîndul său, ambasadorul Elveției, Guillaume Scheurer, a specificat că eforturile de modernizare a Moldovei urmează să fie încurajate și susținute. „Elveția își asumă în continuare angajamente puternice pentru dezvoltarea Republicii Moldova, cu un portofoliu de proiecte concrete pentru cetățeni. Vom continua să vă sprijinim”, a declarat oficialul elvețian.

Elveția este cel mai important donator bilateral al Moldovei. În perioada anilor 2010-2013, în Moldova au fost realizate 50 de proiecte de asistență tehnică și umanitară ale Elveției în valoare de circa 30 de milioane de franci elvețieni în astfel de domenii, precum sănătatea și asigurarea cu apă potabilă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?