X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

O nouă măsură pentru protecţia victimelor violenţei în familie

29 mar. 2017,, 16:45   Societate
2042 0

Poliţia a obţinut dreptul să elibereze imediat ordinul de restricţie urgentă în privinţa agresorilor, pentru asigurarea protecţiei victimelor violenţei în familie.

Anunțul a fost făcut astăzi, 29 martie, în cadrul unei conferinţe de presă, de către şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pînzari. El a remarcat că violenţa în familie este fenomenul cu care oamenii legii luptă de mulţi ani, însă fără succes.

"Cu regret, nu sînt rare cazurile cînd soţiile şi copiii sînt agresaţi de capul familiei. Deseori violenţele sînt însoţite de traumatisme serioase, iar copiii se aleg cu traume psihologice. Pînă acum poliţia nu putea la modul real şi rapid să reacţioneze la asemenea încălcări. Agresorii continuau să-şi terorizeze apropiaţii. Acum avem dreptul nu doar să-l îndepărtăm pe agresor, dar şi să-l reţinem, dacă nu va respecta ordinul de restricţie. Iar orice leziune provocată va fi considerată o infracţiune", a spus funcţionarul.

El a menţionat că, împreună cu MAI, cu acest fenomen luptă şi organizaţiile nonguvernamentale.

În context, Inspectoratul General al Poliţiei şi Centrul de Drept din Căuşeni au semnat un acord de colaborare, care va stabili cadrul general pentru cooperare, în vederea asigurării protecţiei drepturilor femeilor şi copiilor victime ale violenţei în familie, traficului de fiinţe umane şi inegalităţii de gen.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?