X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Bolboceanu a cerut eliberarea sa imediată

29 mar. 2017,, 16:00   Societate
3202 0

Fostul deputat din Partidul Democrat (PDM) Iurie Bolboceanu a contestat decizia de a fi plasat în arest preventiv.


Bolboceanu, suspectat de spionaj și trădare de Patrie, a adresat Curţii de Apel (CA) Chişinău o cerere de modificare a măsurii preventive. El le-a solicitat judecătorilor să fie pus în libertate pe perioada anchetei.

Bolboceanu continua să nege implicarea sa în dosarul de spionaj şi trădare de Patrie, care i se incriminează. Avocaţii lui au atacat la CA sentinţa, care prevede plasarea lui în instituţie penitenciară. În cerere suspectul îi roagă pe judecători să-l pună imediat în libertate pe perioada anchetei. Fostul deputat, de asemenea, refuză să participe la activitățile de investigare.

Amintim că fostul deputat în Parlament din partea PDM Iurie Bolboceanu a fost reţinut pe 17 martie. În aceeaşi zi, în casa lui s-a efectuat percheziţie, iar Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a adoptat hotărîrea de a-l reţine pe suspect. Mai tîrziu, pe 20 martie, el a fost plasat în arest preventiv pe 30 de zile. Lui i se incriminează spionaj în favoarea unui stat străin şi trădare de Patrie. Dacă Bolboceanu va fi găsit vinovat, el riscă pînă la 20 de ani de privaţiune de libertate.

Procurorul Vitalie Busuioc a precizat că Iurie Bolboceanu a fost urmărit de organele de drept pe parcursul ultimelor şapte luni pînă la reţinerea lui. S-a constatat că suspectul se întîlnea lunar cu un ofiţer al unui serviciu străin de contraspionaj sub acoperire, de la care primea recompense băneşti pentru informaţie de interes public. Astfel, conform versiunii anchetei, cele 23 de mii de dolari SUA, descoperiţi în timpul percheziţiei în casa lui Bolboceanu, au fost primiţi pentru actul de trădare a intereselor de stat ale Moldovei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?