Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon a îndemnat România să nu intervină în afacerile interne ale Moldovei

29 mar. 2017,, 10:49   Politică
3288 9

Preşedintele Igor Dodon a criticat poziţia Bucureştiului referitoare la Moldova şi i-a cerut "să nu se implice în problemele interne ale Moldovei".

El a făcut acest lucru marţi seara, în cadrul unei conferinţe de presă, în care şi-a exprimat indignarea față de faptul că Parlamentul României a declarat drept sărbătoare naţională data de 27 martie – Ziua unirii Basarabiei cu România.

"Nu avem nimic împotriva României, ei sînt vecinii şi prietenii noştri. Sîntem gata să discutăm cu ei orice probleme – cooperarea economică, realizarea proiectelor comune. Dar voi aveţi ţara voastră, iar noi o avem pe a noastră, fiecare la el acasă. Nu îi voi permite să se implice şi nu accept indicaţii. Dacă anterior vă permiteaţi să-i spuneţi preşedintelui Timofti cum să acţioneze, cu mine nu va merge această variantă. Eu nu-mi voi permite niciodată să dau indicaţii domnului Iohannis pe cine să numească, cum să numească, aşa că nu vă amestecaţi nici aici şi nu daţi lecţii Preşedinţiei. Vom împiedica orice tentative de implicare sau de promovare a ideii de unire a celor două ţări!", a declarat preşedintele.

El a comunicat că fracţiunea Partidului Socialiştilor a înaintat în Parlament o iniţiativă legislativă prin care să fie interzise în Moldova partidele şi mişcările ce pledează pentru unirea cu alte ţări şi pentru lichidarea statalităţii RM.

"În această chestiune vom avea aceeaşi legislaţie ca şi în România, care suprimă dur orice îndemnuri la lichidarea statului sau la revizuirea frontierelor sale", a spus el.

Dodon a menţionat că nu a cerut întrevedere cu conducerea României, dar "nu ar fi rău dacă o asemenea întîlnire ar avea loc".

"Avem ce discuta, pentru a dezvolta bunele relaţii de vecinătate. Trebuie să semnăm acordul privind frontiera. România deseori repetă că ea prima a recunoscut independenţa Moldovei. Dar, în acelaşi timp, din anumite motive, nu semnează acordul cu privire la frontiera de stat", a remarcat preşedintele.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?