X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Dodon reacționează la acuzațiile privind „jocul politic cu Plahotniuc”

29 mar. 2017,, 09:57   Politică
9159 12

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, neagă orice relații și întrevederi cu liderul Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc.

Despre aceasta a declarat Igor Dodon în cadrul unei conferințe unde a prezentat raportul de activitate a 100 de zile de la investirea în funcție, relatează NOI.md

“Cu domnul Vlad Plahotniuc nu am întrevederi, și v-am menționat și anterior că domnul Plahotniuc controlează Guvernul, Parlamentul dar nu controlează președinția și nu o va controla. Eu mai degrabă plec din funcție decît să nimeresc în subordinea cuiva. Repet, nu vreau să-mi pierd imaginea și susținerea pe care o am din partea cetățenilor, subordonînd instituția prezidențială lui Plahotniuc sau altora”, a spus Dodon.

Cît privește discuțiile pe care le poartă cu premierul Pavel Filip, și președintele Parlamentului Adrian Candu, Dodon a spus că colaborarea cu cei doi este strict profesională.

“Evident că sînt mai multe subiecte care necesită discuții. De exemplu vizita de lucru la Moscova. Ei nu doreau să aprobe componența delegației. Evident că discutăm. Sau cînd domnului Candu i-am întors vre-o 7-8 proiecte de lege înapoi, nu le-am promulgat. Mă sună și mă întreabă de ce le-am întors. Eu i-am răspuns, acolo e scris de ce. O dată în sptămînă noi la telefon discutăm dar întrevederi nu sînt. Dacă facem întrevederi hai să le facem publice, le-am spus”, menționează șeful statului.

Totodată președintele s-a întrebat, dacă ar face un joc politic cu PDM, de ce formațiunea condusă de Plahotniuc a început să taie din pîrghiile pe care le deține șeful statului , imediat după investirea sa în funcție. “De ce au exclus SIS-ul din subordine? De ce au luat Serviciul de Pază de Stat, și așa mai departe. Se tem”, a spus președintele.

Cît privește activitatea ambasadorilor, Igor Dodon a menționat că va insista iar mai mulți diplomați vor fi rechemați din funcții.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?