X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Qatarul anunţă că va investi cinci miliarde de lire în Marea Britanie

29 mar. 2017,, 02:30   Externe
1505 0

Premierul Qatarului, şeicul Abdullah bin Nasser Al Thani, a anunţat luni că ţara sa va investi 5 miliarde de lire (5,8 miliarde de euro) în Marea Britanie în următorii trei-cinci ani, în special în infrastructură şi servicii.

„În următorii trei-cinci ani, vom investi 5 miliarde de lire în economia britanică prin intermediul unor fonduri de investiţie şi părţi interesate din Qatar“, a anunţat premierul Al Thani într-un comunicat difuzat cu ocazia Forumului Marea Britanie-Qatar.

Qatarul a investit deja 40 de miliarde de lire (46 de miliarde de euro) în Marea Britanie. Printre activele acestui emirat din Golful Persic figurează zgîrie-norul Shard, o bună parte din centrul financiar Canary Wharf şi magazinele Harrods, toate în Londra.

„Investiţiile noastre din Regatul Unit vor fi concentrate în energie, infrastructură, imobiliare, servicii şi alte sectoare“, a precizat premierul Qatarului, referindu-se la investiţiile viitoare.

Acest anunţ reprezintă o veste bună pentru britanici, în contextul în care premierul Theresa May se pregăteşte să activeze Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, care va deschide o perioadă de doi ani de negocieri asupra condiţiilor ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează agenţia de presă Belga.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?