Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Cînd va începe înscrierea copiilor pentru clasa 1 (DOC)

28 mar. 2017,, 15:15   Societate
4575 0

În perioada 1 aprilie – 23 iunie se va desfășura prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I pentru anul de studii 2017-2018, notează NOI.md.

Actele urmează a fi depuse în instituțiile de învățămînt din districtul școlar sau în alte districte, în limita locurilor disponibile.

Toţi copiii din districtul şcolar corespunzător care au împlinit vîrsta de 7 ani pînă la începutul anului şcolar se înscriu obligatoriu, fără probe de concurs, în clasa I. Copiii care nu au împlinit vîrsta de 7 ani pînă la începutul anului şcolar pot fi înscrişi în clasa I dacă instituţia dispune de locuri.

În clasele cu profil de arte şi sport, înscrierea în clasa I poate avea loc în baza unor probe de aptitudini specifice profilului.

Conform orarului aprobat de Ministerul Educației, în perioada 1 aprilie – 19 iunie va avea loc depunerea și completarea actelor de înscriere a copiilor în clasa I în instituţia de învăţămînt din districtul şcolar.

În perioada 10-25 mai for fi organizate probele de aptitudini specifice profilului pentru copiii din districtul şcolar respectiv (în instituţiile cu clase de profil aprobate de organul local de specialitate în domeniul învăţămîntului şi coordonate cu Ministerul Educaţiei) şi vor fi anunţate rezultatele probelor.

Pentru copiii din alte districte școlare probele vor fi organizate în perioada 25 mai – 2 iunie.

Pe locurile rămase libere în clasele cu profil, în perioada 5-9 iunie se vor organiza probe pentru copiii din alte districte școlare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?